Denise-Keustermans

Denise Keustermans werd geboren in 1944. Zij werkte tot 1965 mee in de bloemisterij van haar ouders. Van 1965 tot 2004 baatte ze met haar man een kapsalon uit. Vanaf 2000 probeerde ze zo veel mogelijk te schrijven.

In 2003 gaf zij haar eerste boek, De kinderen van de Lo uit. In juni 2007 volgde 100 jaar worden met diabetes. Nadien kwamen twee reisverhalen: 10 000 mijl door de Far West en Mi Camino, mi Sueño in 2010, dat zij schreef na een reis door Noord-Spanje. In juni 2011 verscheen dan het boek De boodschapper, Liefde oorlog en vrede, dat ze schreef over een vriend van haar vader. Daarna verschenen nog twee romans: Adriana, een leven tussen hemel en hel’ en De reis van Yoshiko.

In samenwerking met Henry J. Sienkiewicz, haar Amerikaanse neef, schreef ik Voor Elise, het verhaal over de zus van haar grootvader en de grootmoeder van Henry, die op het einde van WOI als oorlogsbruid naar de Verenigde Staten emigreerde. Het familiaal gevoel en de verbondenheid met mensen hebben haar steeds een boost gegeven en ze denkt dat dit de reden is dat ze dit al jaren volhoud.

In het volgend boek dat bij aquaZZ verschijnt: MELDA vertelt ze over het leven van haar moeder dat zich afspeelde in de vorige eeuw tussen 1919 en 1995. De lezer laten terugdenken, hun eigen herinneringen prikkelen, ze vertroetelen en ze onderdompelen met een lach en een traan in de tijd van toen, is haar doel. Ze laat Melda, die dramatiek en tegenslagen niet uit de weg gaat, op haar eigen ongedwongen manier vertellen over die periode, haar familie, haar leven, liefde, dromen en verlangens.

Bezig met laden...