Bernard-De-Bruyckere

Bernard De Bruyckere werd in 1977 in Eeklo geboren, studeerde, woonde & werkte een vijftiental jaar in Gent & verdween toen, zoals dat soms gaat in het leven, voor lange tijd van de radar. De laatste jaren duikt hij hier & daar weer op om gelouterd, ergens tussen Gent & Brugge, zijn literaire ding te doen.

In 1998 gaf hij in eigen beheer een bundel grotesken uit, Waardeloos, waarmee hij zich voor het eerst op de kaart zette. In de jaren die volgden publiceerde hij regelmatig & in hoofdzaak met poëzie, in een aantal toonaangevende literaire tijdschriften zoals Deus Ex Machina, de Poëziekrant, Kunsttijdschrift Vlaanderen, De Brakke Hond, Dietsche Warande & Belfort, Pampus et cetera.

In 2007 debuteerde hij officieel bij Uitgeverij Prometheus in Amsterdam met de dichtbundel De Nieuwe Keizer Spreekt-voorlopig hoogtepunt & eindpunt van zijn carrière in de letteren, althans wat reguliere publicaties betreft.

In de vele jaren sindsdien is hij altijd blijven schrijven, heeft hij zijn eigen volstrekt unieke stem gevonden & bouwt hij ongezien & ongekend verder aan een bijzonder oeuvre dat nog zijn lezers moet vinden.

Bezig met laden...
Deze bundel laat zich niet lezen, hij verteert.