Angela en Thomas wilden dolgraag een kind. Na een jaar vol vruchteloze pogingen lieten zij zich onderzoeken. Met haar was niets aan de hand, maar Thomas bleek onvruchtbaar te zijn. Een psychische klap die hij niet te boven wist te komen. Gaandeweg veranderde hij hierdoor in een gewelddadige, jaloerse man.

Dan ontmoet Angela op een feest de adembenemende, exotische Patricia, die een verpletterende indruk op haar maakt. Na afloop van het feest volgt er thuis een afranseling zonder weerga. Toch gaan er nog weken voorbij, voordat Angela besluit haar man te verlaten. Ze trekt bij Patricia in en ontdekt niet veel later de vrouwenliefde. Een verbijsterende ervaring. Zelfreflectie en bepaalde voorvallen uit haar verleden doen haar beseffen dat ze in het diepst van haar wezen altijd al lesbisch is geweest. Maar hoe gelukkig ze ook met Patricia is, ze voelt zich constant door Thomas bedreigd, vooral nadat ze een scheidingsprocedure in gang heeft gezet. Het wordt haar steeds duidelijker dat Thomas uit is op wraak.

WRAAKZUCHT is de debuutroman van Ilse Lejeune (Nijmegen – 1974). Nadat zij van haar gewelddadige man wist te scheiden, kreeg zij een sterke behoefte om een deel van haar traumatische ervaringen in een roman te verwerken.


 
 
€ 17,95
Prijs per stuk
Aantal: Bestellen

Foto('s):

Informatie:

ISBN
9789491897009
Auteur
Ilse Lejeune (pseudoniem)
Kaft
Paperback
Genre
Roman
Uitgeverij
aquaZZ febr 2014 | levertijd 3-4 werkdagen