Daan van Weezel is een stille, teruggetrokken puber die op school geregeld gepest wordt. Gelukkig zit ook Nora in zijn klas. Zij helpt hem als hij hulp nodig heeft.

Als Daan met zijn ouders op vakantie naar een vakantiehuis in Denemarken gaat, spreken Nora en hij af elkaar te mailen. Hun mails worden alsmaar intiemer. Daan is verliefd!

Op vakantie leren zijn ouders een echtpaar uit Nederland kennen, Robert-Jan en Majbrit. Majbrit is niet alleen Deense van geboorte, ze leert Daan ook veel over de Deense cultuur. Over midzomernacht, rituelen in de IJzertijd, over runen, én over het beroemdste veenlijk van Denemarken: de Tollundman.

Maar dan ineens beantwoordt Nora zijn mails niet meer. Wat heeft hij verkeerd gedaan?

En wie is toch dat geschifte mannetje dat Daan steeds tegenkomt?

Op een dag volgt Daan hem bij noodweer door een bos… en wordt wakker in het ziekenhuis.

Er wordt veel duidelijk als Daan eenmaal weet wie het mannetje eigenlijk is. Kort daarna doet hij een belangrijke vondst. Een vondst van groot archeologisch belang.
 

Marianne Miltenburg is freelanceredacteur; maakt allerlei soorten teksten aantrekkelijker, begrijpelijker en smeuïger. Zij volgde een opleiding Kinder- en jeugdverhalen schrijven.

Marianne werd geboren in Utrecht, is getrouwd, moeder van twee volwassen zonen en toegewijde bazin van haar hond.

Naast haar drang om te schrijven, heeft ze nog een andere drang om te creëren: boetseren van portretten en naakten naar model.

Trefwoorden: vakantie, Denemarken, verliefdheid, pesten, archeologie, veenlijk, Tollundman, midzomernacht, IJzertijd, runen.


 

€ 15,50
Prijs per stuk
Aantal: Bestellen

Video('s): Boektrailer

Informatie:

ISBN
9789490535865
Uitgeverij
aquaZZ 2013 | 190 pagina's | levertijd 3-4 werkdagen