Winterwarmte | Connie Harkema  Winterwarmte | Connie Harkema
 Winterwarmte | Connie Harkema  Winterwarmte | Connie Harkema

‘Winterwarmte’: een lieflijk boekje over de winter en de feesten die zich in dit seizoen afspelen, met verhalen, gedichten en illustraties.

Van huis uit is Connie Harkema journalist, redacteur en schrijver, maar de laatste jaren noemt ze zich liever beeldend woordkunstenaar. Dit, omdat woord en beeld voor haar altijd in nauwe relatie met elkaar staan.

Connie heeft meerdere boeken op haar naam staan, zowel fictie als non-fictie, waarvan sommige in opdracht. Haar schrijfstijl is vlot, duidelijk en toegankelijk, met oog voor detail. Haar schilderstijl modern, kleurrijk en verhalend. Ze probeert door middel van een persoonlijke symboliek uiting te geven aan opvattingen en emoties met een diepere betekenis. Daarbij ligt het gevoel voor haar niet alleen in het onderwerp, maar ook in de compositie, het ritme, de lijnen en het kleurgebruik. De verbeelding gaat boven het realisme. Dit soms in tegenstelling tot haar schrijven. Het gebruik van vlakken en lijnen - vaak in golvende beweging - drukken haar denkproces uit. Op die manier voegt ze haar eigen interpretatie toe aan bestaande kunst- en cultuuruitingen. Ook vindt ze dat een schilderij als taak heeft uit te drukken wat het uiteindelijk is: een plat vlak.

€ 13,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen

Informatie:

ISBN
9789490535728
Kaft
Paperback
Uitgeverij
aquaZZ levertijd 3-4 werkdagen