Talenten zijn wezenlijk

Ieder kind is authentiek met zijn/haar eigen talenten. Helaas moet in onze maatschappij ieder kind ongeacht zijn/haar talenten voldoen aan alle eisen. Het moet overal goed in zijn en presteren. De focus wordt vaak gelegd op waar hij/zij niet goed in is, want dat moet toch verbeterd worden!?

Maar zou het niet veel logischer zijn om juist aandacht te hebben voor waar het kind talent voor heeft. Het plezier om daar mee bezig te zijn zal veel groter zijn en ook veel meer voldoening geven. Het is veel effectiever om te ontdekken wat je talenten zijn en die verder te ontwikkelen, dan steeds maar bezig te zijn met werken aan de zaken waar je (nog) niet zo goed in bent.

Op 19 maart 2016 heeft Stichting Wezenlijk tijdens de ‘Dag van het talent’ een workshop gegeven om het talent van ieder persoon te stimuleren. Alle kinderen (en ouders, opa’s/oma’s, etc.) of diegene die daar zin in hadden, kregen de gelegenheid om hun creatieve talenten te uiten. Hier zijn 55 prachtige kunstwerken uitgekomen. Kunstwerken die met veel plezier en passie zijn gemaakt en daarom ook de moeite waard zijn om vast te leggen en te bewaren.

Wij wensen iedereen veel plezier met het bekijken van de kunstwerken van deze wezenlijke talenten!

Het kunstwerk 'Overwinning' op de cover is gemaakt door Juan Gonzalez. Hij is verlamd geraakt aan de rechterkant van zijn lichaam door een hersenbloeding. Nu leeft hij met de gevolgen van NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel). Door de verlamming kan Juan veel dingen die hij graag deed niet meer doen, zoals gitaar spelen (wat zijn vak was), vissen, studeren en wandelen. Dit gaat natuurlijk gepaard met veel frustratie, boosheid en verdriet.

Juan is echter niet bij de pakken neer gaan zitten, maar op zoek gegaan naar andere talenten, waarvan schilderen er een is.

 


€ 12,50
Prijs per stuk

Foto('s):

Informatie:

ISBN
20160106
Kaft
Paperback
Uitgeverij
aquaZZ juni 2016| full colour | levertijd 4-5 werkdagen