Van dit boek is een remake gemaakt, deze kunt u bestellen via DEZE LINK

"Een reconstructie van het leven van mijn vader als dwangarbeider tijdens de tweede wereldoorlog in Duitsland en Oostenrijk."

Naar schatting moesten 500.000 Nederlanders in de tweede wereldoorlog gedwongen gaan werken voor de Duitse bezetter. Mijn vader was een van hen.
Zoals dat ging bij velen van deze mensen werd over deze periode na de oorlog niet meer gepraat. Men had geen oor voor de dikwijls schrijnende verhalen. Werken voor de bezetter was toch al niet bepaald iets om trots op te zijn, vond men. Nederland moest weer worden opgebouwd. Niet kletsen of klagen, maar aanpakken, was het devies. Als jongste uit een gezin met drie kinderen heb ik dan ook nooit iets gehoord over deze periode. Als dan beide ouders al jong overlijden valt er ook niet veel meer te vragen.

Aan de hand van wat foto’s en documenten die vader had achtergelaten, onderzoek in archieven en zelfs reizen naar een aantal van de plaatsen die mijn vader tijdens deze periode heeft aangedaan, is een goed beeld ontstaan van deze tijd. Misschien voor mij nog wel belangrijker: ik weet nu weer wat meer over het leven van mijn vader.
U wilt dit boek aanschaffen? Klik hier.

Foto('s):

Informatie:

ISBN
19080710
Kaft
Hard cover
Uitgeverij
aquaZZ 2015 | met illustraties | levertijd 7 werkdagen