Zijwaarts springen| Méland Langeveld Zijwaarts springen| Méland Langeveld
Zijwaarts springen| Méland Langeveld Zijwaarts springen| Méland Langeveld

‘Wanneer je in drie strofen en weinig woorden een hele wereld neer kunt zetten, ben je een goed dichter. De details zijn goed, de woordkeuze is goed, de beelden heel soms wat bekend, maar dit is een gedicht met een hart.’ – Turing Gedichtenwedstrijd 2014.
 
’(…)Juist door de ongebruikelijke manier van toepassen van bijvoeglijke en zelfstandige naamwoorden: “het vochtig ruisen van rul water”, “fris gewassen sneeuw” en “onverschillige regen” is het lezen van deze bundel een plezier.
De gedichten zijn dan weer heel “down to earth” en even later volledig ontspoord (op een positieve manier). Hierbij speelt de fantasie van de dichter een belangrijke rol. Voor de ervaren poëzielezer valt er veel te genieten, maar ook voor de minder ervaren lezer zijn de gedichten zeer te genieten. Een bundel die ik kortom kan aanraden.’ – recensie van Wouter van Heiningen.
 
’(…)Elk woord lijkt zorgvuldig gewikt en gewogen in deze rijke en rijpe bundel. De indrukwekkende reeks gedichten ademt een sfeer die mij aan de dichter Hans Lodeizen doet denken. Het wereldbeeld van Langeveld komt holistisch over. Zijn empathie met alles wat kwetsbaar is blijkt vrijwel grenzeloos. Zo toont hij zich in zijn gedichten begaan met het lot van uiteenlopende fenomenen als: gerooide populieren, gevallen soldaten, “gesneuvelde” bladeren, vergeten graven, ja zelfs de dode arm van een rivier.’ – recensie van Leo Mesman.
 
 
Zijwaarts springen in verzonken tijd.


Méland Langeveld is tekstschrijver, redacteur en dichter.
In 2015 won hij de eerste prijs bij de door uitgeverij aquaZZ georganiseerde gedichtenwedstrijd.
Zijwaarts springen is zijn debuut als dichter.Officiële videoclip van ‘Zoete uitdaging’, gedicht uit Zijwaarts springen, in de muzikale bewerking van Jesse Dorrestijn

Zijwaarts springen op de longlist van de C. Buddingh'-Prijs 2016

Recensie van Wouter van Heiningen

Recensie van Leo Mesman

Spoken Word Artist Anna de Waard performt ‘Rat tondue’, een gedicht uit Zijwaarts springen

Jesse Dorrestijn zingt ‘Zoete uitdaging’, een gedicht uit Zijwaarts springen

Jesse Dorrestijn zingt ‘Zoete uitdaging’, een gedicht uit Zijwaarts springen. Optreden in De Hofkerk, Amsterdam, 13 december 2015. 

Anna de Waard performt ‘Onaangeroerd zoet’, een gedicht uit Zijwaarts springen

Méland draagt ‘Nacht vergeeft dag’ en ‘Paalzitters’ voor uit Zijwaarts springen. Optreden in De Hofkerk, Amsterdam, 13 december 2015

Dipa de Ridder-Flohr danst Broos en Gesneuveld, twee gedichten uit ‘Zijwaarts springen’.
Opening 4 november 2017, solo-expositie ‘Ramen vol poëzie’ in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam.

€ 14,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen

Informatie:

ISBN
9789491897504
Kaft
Paperback
Uitgeverij
aquaZZ 2015 | levertijd 3-5 werkdagen | 13,95