Piet Hardendood is opgegroeid in een groot gezin waar traditioneel geloof, een grote rol speelde. De geloof ofwel levensvragen, hebben hem altijd en tot nu toe bezig gehouden. Bij het ouder worden ontstond er steeds meer belangstelling voor de theologie zoals voorgestaan door theologen als; de Ter Linde ’s, Willem Barnard en Huub Oosterhuis.
Zijn interesse in theologie, ontstaansgeschiedenis van de Bijbel et cetera kent een onverminderde belangstelling.
 
Pas op 59 jarige leeftijd is er een hobbymatige passie ontstaan voor het schrijven en lezen van poëzie. Door regelmatig te schrijven, digitaal te publiceren en veel te lezen van “bekende” dichters streef hij ernaar zich steeds verder te ontwikkelen.
 
In 2011 heeft Piet Hardendood het initiatief genomen om de website www.dichterskring.nl op te zetten. Op deze site zijn een zeventigtal dichters “ hobbymatig ” actief.
 
In de loop der jaren ontstond het pseudoniem “Laantje” afgeleid van de achternaam van zijn moeder; Van der Laan. Verder zijn er twee bundels uitgegeven, de eerste “Fluisterwoorden” volledig in eigen beheer via Boekscout en de tweede “Gedichten uit het Laantje” via de Ned. Auteurs Uitgeverij.
 
Bezig met laden...