Javaanse polder | Jan P. Meijers Javaanse polder | Jan P. Meijers Javaanse polder | Jan P. Meijers
Javaanse polder | Jan P. Meijers Javaanse polder | Jan P. Meijers Javaanse polder | Jan P. Meijers

Javaanse polder is een roman over het thuisfront tijdens de slepende koloniale oorlog van 1945-1949.


Clasina heeft verkering met Cees. Onder de leus Indië verloren, rampspoed geboren, stuurt Nederland dienstplichtigen naar de Oost voor orde en herstel.
Cees moet naar Java. Niemand weet voor hoelang en dat maakt Claasje opstandig. Haar zusje Anna vindt het allemaal overdreven en hun alleenstaande moeder heeft het druk met de boerderij.
Het dagelijks leven in het dorp gaat voort. De dominee houdt zijn preken en de postbode bezorgt trouw de brieven voor Claasje. Maar het wachten heeft op allen invloed. Dichtbij en ver weg. Verwachting en werkelijkheid lopen steeds verder uit elkaar. In de alledaagsheid ontvouwt zich een Griekse tragedie.

Fragment: Het leven was wachttijd en het bestaan sijpelde gestaag door. Soms moeizaam, soms op het onverschillige af, maar de tijd verstreek. Dat was een vast gegeven. Onontkoombaar.
 Jan P. Meijers (Papendrecht, 1966) publiceerde romans, verhalen en gedichten. Hij won diverse schrijfwedstrijden, waaronder de 
Elly Blom poëzieprijs.

Eerder verscheen bij aquaZZ een kort verhaal in de bundel Droomverhalen (2017) en de roman Ladders van schuim. De geschiedenis van een eerste liefde (2018). www.janpmeijers.nl

 


Over “Ladders van schuim”.
De geschiedenis van een eerste liefde (2018):

NBD Biblion
“De tijdgeest en de maatschappelijke context worden moeiteloos gevangen in deze literaire roman. Maar vooral is het een uiterst sympathiek boek over het opgroeien van een jongeman, de liefde 
en ook het liefdesverdriet.”

Hebban
“Een dikke pluim voor Jan P. Meijers hoe hij een kokerrok tot leven brengt door de ogen van een puber. Alsof je in zijn hoofd zit, meekijkt, meevoelt.”

Met De Neus In De Boeken
“Ik ben overtuigd. Ladders van schuim is een fantastische en boeiende leeservaring van Hollandse bodem, die aanzet tot nadenken en het herlezen absoluut meer dan waard is.”
Roman over twee zussen tijdens de koloniale oorlog van 1945-1949.
€ 19,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen

Informatie:

ISBN
9789493023802
Auteur
J. P. MEIJERS
Kaft
Paperback
Genre
Roman
Uitgeverij
aquaZZ 2021 | tweede druk 2024 | evertijd 4-5 werkdagen