Paul Bersee (1957, Lisse) studeerde psychologie in Utrecht, was actief als sportpsycholoog en werd gezinsonderzoeker binnen de pleegzorg.Als gezinsonderzoeker onderzocht hij gezinnen die zich hadden aangemeld voor het opvangen van een pleegkind. Dat gebeurde grotendeels vóór de coronacrisis.

Als onervaren gezinsonderzoeker bezocht hij in 1995 een echtpaar met vier jonge kinderen en in 2019 mocht hij op huisbezoek bij hun oudste dochter die ook pleegkinderen op wilde vangen: ‘De cirkel lijkt mij rond genoeg! Tijd om af te bouwen, want het is mooi geweest. Ik ben al die aspirant pleegouders heel dankbaar dat ik mij op hun bank mocht nestelen, met mijn notitieblok en pen.’

In dit boek staan opvallende gesprekken zoals een schilderachtig afwijsgesprek, een moeilijk gesprek, een nooit gevoerd gesprek, een gesprek met een luchtje en een nauwelijks verstaanbaar gesprek. Ook zijn er gesprekken met een toekomstvoorspeller, een pleegbroer op de kermis in Lisse, een au pair, een buddyguard, huisdieren, een executive manager, dagtoeristen in de Bollenstreek en met gasten op het jubileumfeest.
En dan is er nog een gemoedelijk gesprek op een sokkel, een gesprek met een kennis tijdens de coronacrisis, een sollicitatiegesprek en het laatste gesprek als gezinsonderzoeker.

IN GESPREK: een boek met nieuwe verhalen en met bijgeschaafde, eerder verschenen verhalen. Verhalen met autobiografische elementen en een vleugje fictie.

€ 15,00
Prijs per stuk
Aantal: Bestellen

Foto('s):

Informatie:

ISBN
9789493023604
Auteur
P. Bersee
Kaft
Paperback
Uitgeverij
aquaZZ 8 oktober 2020 | levertijd 4-5 werkdagen