Het bewogen leven van August Leeman | Hugo Leeman Het bewogen leven van August Leeman | Hugo Leeman Het bewogen leven van August Leeman | Hugo Leeman
Het bewogen leven van August Leeman | Hugo Leeman Het bewogen leven van August Leeman | Hugo Leeman Het bewogen leven van August Leeman | Hugo Leeman
Het bewogen leven van August Leeman | Hugo Leeman
Dit boek toont ons niet alleen hoe de oorlog inbeukte op het leven van zijn burgers, maar ook hoe de liefde van het gezin sterk alle stormen trotseert.
€ 18,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
"August Leeman werd geboren in 1916. Hij was een guitig kereltje dat zich al snel ontpopte als een zeer sociaal voelende jongeman. In het jaar 1939-1940 was de mobilisatie en de oorlog een spelbreker, en kon hij pas later zijn universitaire studies aanvatten.

Oorlog en gevangenschap maakten deel uit van zijn jonge leven, maar de liefde en zijn carrière vormen de hoofdschotel van dit geheel.

Hij bekleedde diverse plaatsen in het bankwezen onder andere bij de Kredietbank, aan de Universiteit en de Universitaire ziekenhuizen. Hij was steeds een onmisbare kracht bij CVP.

Het familiale leven stond centraal en Marie Louise was de steunpilaar waarop hij steeds kon rekenen. Hun negen kinderen waren hun steun en kracht.

De sociale bezorgdheid van August en Marie-Louise maakt dit krachtig verhaal groots.

Dit boek toont ons niet alleen hoe de oorlog inbeukte op het leven van zijn burgers, maar ook hoe de liefde van het gezin sterk alle stormen trotseert.”

H u g o  L e e m a n

“Dit is een ontwapenend boek over oorlog en vrede, Optimisme wilskracht en vasthoudendheid. Maar vooral van liefde en geluk.” – Denise Keustermans
Auteur
H. Leeman
Kaft
Paperback
Uitgeverij
aquaZZ augustus 2022 levertijd 4-5 werkdagen