Een rits columns


100 columns gekozen uit de inzendingen van de aquaZZ columnwedstrijd 2011 met als winnaar Allard van Gent met 'Op koers,' en op de tweede plaats is geëindigd, Daniëlle van Schaik met

'De manager'.


 

Op Koers:

De jury is verrast door de originele en knappe opbouw van de tekst. De smeuïge grappige beeldende details verrijken het verhaal van begin tot eind. Geen zin is overbodig. Het verhaal blijft je nog lange tijd bij. Je vindt het als lezer jammer dat je er niet bij bent geweest.


 

De manager:

De jury is het er unaniem over eens dat deze column zeer goed geschreven is. De bondige stijl en de grappige en spitsvondige tussencommentaren van de auteur maken deze column zo sterk. Deze ironisch bedoelde column zet aan tot nadenken, benadert het thema met een humorvolle insteek. Het verrassende einde laat de lezer met een glimlach achter.
 

In deze bundel vindt u een diversiteit aan onderwerpen en belevenissen. Soms serieus, maar veelal met een knipoog gepresenteerd.


De eindjurering van de columnwedstrijd van uitgeverij aquaZZ lag in handen van Jacobina Kunnen. Zij beoordeelt manuscripten van beginnende schrijvers. Ze schrijft teksten voor volwassenen (columns, korte verhalen) en voor jeugd (educatieve uitgeverijen o.a. avi-verhalen). Ze geeft lessen aan de hoge school van Amsterdam voor ScriptPlus. Voor schrijvenonline.org stelde ze een kennismakingscursus Schrijven voor kinderen samen. Bij twee onderwijsinstituten is zij docente creatief schrijven. In 2008 kwam haar eerste kinderboek Stoer hoor! uit. In najaar 2009 verschenen haar tweede, derde en vierde boek en was zij jurylid van Debutant van het jaar. Van origine is Jacobina bibliothecaresse. Bovendien is zij ook jurylid bij Write Now. In het verleden schreef zij columns voor het Brabants dagblad en teksten voor damesbladen.

4-5 werkdagen

4

€ 16,95
€ 9,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen

Informatie:

ISBN
9789490535308
Auteur
diverse
Kaft
Paperback
Uitgeverij
aquaZZ 2011