“Dit is het indringend verhaal over de licht dementerend, gepensioneerde man Jean. Over zijn dagelijkse angst om overgeleverd te worden aan de zorg van anderen. Hij wil nog zo lang mogelijk zelfstandig leven en gaat er daarom nog geregeld op uit voor de boodschappen; met alle gevolgen van dien. Zijn enige dochter heeft haar handen vol aan haar vader.
Ook dwalen zijn gedachten nog vaak af naar het verleden. Toen er oorlog was. Veel weet hij zich nog precies over die periode te herinneren, maar wie was toch die lange magere man, die geregeld bij hun thuis kwam en zijn broer in de oorlog op een dag met zich meenam? Zijn broer, die nooit meer terug is gekomen. Wat is ervan hem terechtgekomen? De ziekte van Alzheimer neemt gestaag toe en de rups vreet zijn geheugen beetje bij beetje weg.
Op een dag onthult zijn beste vriend, Louis, die in een rusthuis verblijft, een geheim aan Jean. Hij doet hem daarbij een verzoek om dit te gaan onderzoeken. Louis' verhaal is een groot mysterie, maar Jean is vastbesloten het geheim van zijn vriend te ontrafelen; als de rups zich nu ook maar een beetje gedeisd houdt! Maar het is niet altijd dát wat hij denkt dat het is ...”


Paul Pierson ('49) is een getrouwde, gepensioneerde boekhouder, die in Eigen Beheer al titels op zijn naam heeft staan:Spoken uit een ver verleden” (detective), “Ik ben met pensioen” (humoristische cursiefjes) en “Fluiten in het donker” (geschreven samen met een van zijn vier kleinkinderen; Ruben van elf. De cover werd getekend door kleinzoon Thibaut van acht. Hiermee behaalden zij een artikel in de krant.

€ 16,50
Prijs per stuk
Aantal: Bestellen

Foto('s):

Informatie:

ISBN
9789491897887
Kaft
Paperback
Genre
Roman
Uitgeverij
aquaZZ december 2016| levertijd 4-5 werkdagen