ARTHUR - een levensverhaal als geen ander | Denise Keustermans

Een levensverhaal als geen ander

€ 15,50
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Arthur, werd geboren in 1929 in het kroostrijke gezin van Tist Meurrens en Wis Collaer op de grens van Kessel-Lo en Linden, ten oosten van de stad Leuven. Rond zijn derde maand kreeg Arthur kinderverlamming dat zijn verdere leven zou bepalen.

Als kind had hij nog geen hulpmiddelen, geen rolstoel, dat was niet evident begin jaren dertig. Desondanks was hij overal aanwezig. Als hij niet gedragen werd, kroop hij. Op zijn tiende kreeg hij een invalidenwagentje met hond. Voor hem het beste van het beste.

Het werd al vlug duidelijk dat Arthur een doorzetter was. Hij is nooit bij de pakken neer blijven zitten. Hij wilde zelfstandig zijn, een vak leren. Ondanks dat hij pas op zijn tiende naar de lagere school toe kon, is hij afgestudeerd met grote onderscheiding in de afdeling maroquinerie, lederbewerking in Charleroi.

Hij heeft zijn leven op een positieve verstandige manier uitgebouwd. Voor elk probleem zocht hij een oplossing. En dat niet alleen voor zichzelf. De bond voor verlamden, De bond voor gehandicapten, de CM de christelijke mutualiteiten hebben jarenlang kunnen genieten van zijn hulp en ervaring als rolstoelgebruiker. Arthur is de mindervalide, die gerust de meervalide genoemd kan worden. 

Arthur zegt dat zijn positiviteit zijn oorsprong vindt in zijn opvoeding. Hij is als gehandicapte altijd op dezelfde hoogte als de andere kinderen gezet, ze hebben hem nooit in een hoekje geduwd of weggestopt zoals je soms wel hoort bij mindervaliden. De taken in het gezin, op de boerderij, zijn werklust, het leven tussen de gezonde mensen hebben hem gemaakt tot wie hij nu is. Overal kon hij mee naartoe. ‘Zo heb ik leren omgaan met mensen’. Uit alles blijkt dat dit tot vandaag zijn sterkste punt geworden is. Ik heb er bewondering voor.

Denise Keustermans

(NB. Arthur Meurrens stierf op 28 december 2019).

Auteur
Denise Keustermana
Kaft
Paperback
Uitgeverij
aquaZZ aug 2019 | levertijd 4-5 werkdagen NL | Met kleurenfoto's