Niet meer leverbaar!

"Liefde is alles waard", zegt haar grote liefde op een dag tegen haar. Hij noemt haar altijd Coconnetje. Wanneer de betekenis van deze zin tot haar door begint te dringen, is het te laat. Hij leeft niet meer, maar ook na zijn dood leeft haar liefde voor hem voort, dankzij haar spirituele gave. Ze is zich er niet direct van bewust dat ze deze gave heeft, eerst moet ze obstakels overwinnen:de trauma's die ze met zich meedraagt. Haar bovenzinnelijke vermogens kunnen zich niet eerder ontwikkelen dan wanneer ze zich met haar pijnlijke verleden verzoent.

Deze bijzondere gave - haar kracht - dient zich echter pas in de donkerste periode van haar leven, een tijd van rouw, aan. Ze heeft visioenen, die haar tot nieuwe inzichten brengen. Ze komt tot de ontdekking dat heel haar leven een zoektocht naar zichzelf is en ze komt tot het belangrijkste inzicht: de ware liefde ontmoet je maar één keer in je leven. Dit boek is het dramatische levensverhaal van Juno, die zich ondanks allerlei blokkades en tegenslagen met veel wilskracht door het leven heen worstelt. Het is gebaseerd op ware gebeurtenissen uit de jaren '80 en '90.

Hülya Celik (Dordrecht '74) is een mooi voorbeeld van een persoon die een beelddenker is. De wereld is ingesteld op mensen die in taal denken, maar beelddenkers denken – zoals het woord al aangeeft – in beelden en gebeurtenissen en niet in woorden en begrippen. Er wordt van hen verwacht dat zij ook in taal denken. Hierdoor lopen zij tegen extra problemen aan. Weinig voorkomende woorden zijn voor hen moeilijk te onthouden. Beelddenkers zijn snel, associatief, creatief en verhalend.

De kenmerken van een beelddenker zie je duidelijk terug in Celiks verhaallijn en taal. De complexe situaties die in deze roman zijn verwerkt, zijn snel te overzien. In de hele verhaallijn is zij goed in het verwerken van simultaan aangeboden informatie waarbij ze let op de overeenkomsten en snel verbanden legt. De beelden die zij omzet in taal, zijn trager en ondanks dat een beelddenker moeite heeft met het verwerken van seriële informatie (volgorde, tempo/tijd) is het de schrijfster goed gelukt om de verhaallijn vast te houden. De herkenning van een beelddenker; dat hij fantasie en werkelijkheid moeilijk onderscheidt, lees je ook in deze roman. Net als Hülya Celik, beelddenker, heeft Juno – de hoofdpersoon – ook een goed doorzettingsvermogen wat een belangrijk kenmerk van een beelddenker is!

Deze roman kwam eerder uit als: Wereld zonder hemel

 

Deze psychologische roman over een jonge vrouw geeft inzicht in het verwerkingsproces bij ingrijpende levensgebeurtenissen. De schrijfster werd geïnspireerd door de uitgangspunten in het boek: Verlieskunde van Drs. Herman de Mönnink (grondlegger van de verlieskunde in Nederland).

 

€ 17,95
Prijs per stuk

Informatie:

ISBN
9789490535551
Kaft
Paperback