MELDA | Denise Keustermans
MELDA | Denise Keustermans

Melda is een familie-/streekroman die zich afspeelt vanaf 1919 tot aan de eeuwwisseling. Het waargebeurde, hartverwarmende verhaal over een vrouw uit Kessel-Lo dat de lezer terug katapulteert naar ...

€ 0,00
Prijs per stuk

 

Melda is een familie-/streekroman die zich afspeelt vanaf 1919 tot aan de eeuwwisseling. Het waargebeurde, hartverwarmende verhaal over een vrouw uit Kessel-Lo dat de lezer terug katapulteert naar de tijd van toen. In al haar eenvoud leert Melda ons de schoonheid van het leven te (her)ontdekken. Zij is meer dan een (on)bekende vrouw van “De Lo”. 
De vele gebeurtenissen, anekdotes en conflicten zouden ook uw verhaal kunnen zijn. Deze spannende roman is dan ook een aanrader voor iedereen die Melda gekend heeft, of juist een verrijking voor diegene die haar nog wil leren kennen. Haar verhaal brengt een boodschap van hoop en liefde en ontroert. Ondanks de droevige momenten lukte het Melda altijd positief te zijn en met blije lach naar de toekomst te kijken. De bloemisterij en de markt waren haar habitat, haar man en kinderen; haar leven en geluk. Ze vertelt hier dan ook zelf haar verhaal.

Vanaf haar geboorte in 1919 speelt liefde en verbondenheid met de familie in het leven van Melda een grote rol. De gevoelsband met haar omgeving, zoals met Waing Croes, haar grootmoeder, is uniek. Haar ouders, Marie en Frans, leren haar sterk in het leven te staan. 
Als op 10 mei 1940 Melda voor het eerst met haar lief naar de markt trekt, beseft ze niet welke wending haar leven zal nemen. De oorlog is uitgebroken! Met man macht zal Melda opboksen tegen de armoede en alle geweld dat haar en haar omgeving bedreigt. Overal breekt paniek uit. Zal ze al haar dromen kunnen waarmaken? 

ISBN
: 9789493023079
Auteur
: D. Keustermans
Kaft
: Paperback
Genre
: Roman
Uitgever
: aquaZZ 2019 | levertijd 4-5 werkdagen | met illustraties.